2008. december 25., csütörtök

Nemmegmondtam!!

Úgy tünik, hogy a tegnap előtti bejegyzésemben előrejelzett dolog("Valószinü hogy a két félnek megint összeakad a bajusza") be is következett, létre jött egy újjabb Mark Shuttleworth vs Aaron Seigo vita.

Az egyik fél(Mark Shuttleworth) azt mondja, hogy ne legyenek interaktívak az értesitések, és teljesen lefokozza az értesitéseket, arra a szintre hogy csak informatív szerepük legyen, míg a másik fél szerint (Aaron Seigo) az értesitéseknek igenis interaktívaknek kell lenniük, mert sokkal hasznosabbak úgy, mintha csak ott lennének és nem csinálnának semmit.

Tudomásom szerint egyik fél sincs megelégedve a freedesktop.org Notifications névterével, ami leegyszerüsítve abban merül ki, hogy Mark Shuttleworth szerint túl sok funkciót tartalmaz, Aaron Seigo szerint meg túl keveset. A KDE értesités rendszere többet tud mint ami ki van szabva az FD.org jelenlegi Notifications névterében, az Ubuntu(fejlesztés alatt lévő) értesités rendszere meg nyílván kevesebbet.

Reméljük, hogy ennek jó vége lesz és a két fél, meg fog tudni egyezni, továbbá azt, hogy a freedesktop.org Notifications névtere elég érett lesz, mire eléri az 1.0-ás verziót és mindkét fél(KDE és GNOME) kellőképpen t

2 megjegyzés:

  1. Szerintem nem kell megegyezniük. Mindenki azt rakja be amelyiket akarja. Én Aaron-nel értek egyet, az akciók nékküli értesítőknek semmi értelme nincsen.

    VálaszTörlés
  2. Hat en a Mark verziojat OSD(On Screen Display)-nek neveznem. Az a baj, hogyha nem egyeznek meg, akkor ujabb szethuzas kovetkezik, pont amit a freedesktop.org hivatott megakadalyozni.

    A sztori mar csak akkor lenne erdekesebb ha a hivatalos GNOME-ba mas rendszer kerulne be mint amit Markek terveznek.... 3 kulombozo ertesites rendszer 2 desktopon belul.

    VálaszTörlés