2009. július 10., péntek

Az Ubuntu portálok jönnek, az Ubuntu portálok mennek

Réges régen a haverjaimmal csináltunk egy portált, egyetlen egy céllal, hogy tudjuk feltölteni olyan anyagokkal, amik az Ubuntus problémákra megoldást adnak. Egyszer fel is keresett valaki a szülővárosom egyik hírportáljától és köszönetet mondott, mert segített rajta az egyik cikkem, aminek persze duplán örültem:
- először is azért mert az én általam megírt cikk segitett rajta
- másodsorban meg azért segített rajta az általam megírt cikk, mert Ubuntu-t használtak a cégnél, megjegyzem akkoriban még nem volt akkora trend az Ubuntu mint most

Idővel sajnos megoldódtak az Ubuntu körüli problémák és ezzel együtt a portálunk jelentősége is megszünt. Miről irjunk ha egyszer minden müködik Ubuntu alatt?!!

Most nemrégiben meg felbukkant ez az "Ubuntu Portál", aminek üzemeltetője eléggé furcsán viselkedett, lásd levelezőlista archívumok. Ennek a portálnak nem hogy a célja még a CMS-e is ugyanaz volt mint a mi portálunknak, legalábbis elméletben. Gyakorlatban, a mi portálunk még mindig üzemel, olyan szinten hogy ott vannak a cikkek rajta, hogyha netalán valaki odatévedne, akkor hátha tudnak valamit segiteni, viszont ennek az "Ubuntu Portál"-nak ez lett a sorsa:



Tovvábbi érdekességeket is megtudtam erről az érdekes jelenségről.

Szerintem ha legközelebb valakinek eszébe jút egy újjabb Ubuntu portált csinálni előszőr gondolja át a következőket:
- tényleg az Ubuntu felhasználók segitése lenne a cél vagy csak a híressé vállás meg Google AdSense pénz?
- van-e elég erőforrás hozzá?
- nem lenne erre jobb alternatív mód, pl: segíteni inkább az ubuntu.hu-t

(Ez nem burkolt ubuntu.hu-reklám volt, aki olvassa a levelezőlistát, az tudja, hogy az ubuntu.hu-t se tartam tökéletesnek, persze ez egy vitatható téma.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése